Broodje curryworst met zuurkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje curryworst met zuurkool

Broodje curryworst met zuurkool

2 porties | met ui en smokey tomatenketchup

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Dit warme broodje is perfect om klaar te maken in de winter! De zoete, smokey saus gaat heerlijk samen met de friszure smaak van de zuurkool.

Labels:
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Rustieke pistolet

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

60 gram

Smokey tomatenketchup

1 zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

125 gram

Zuurkool

2 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Honing

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2482 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten33.1 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten48.4 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels5 g
Eiwitten22.5 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
2
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten gelijkmatig bruin.
  • Voeg de ui toe aan de pan en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten. Schep af en toe om.
  • Bak het brood 8 - 10 minuten in de oven.
3
  • Haal de worst uit de pan en houd apart.
  • Blus de gebakken ui af met het water. Roer de smokey tomatenketchup, de honing en de helft van het kerriepoeder erdoor.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de saus 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen.
4
  • Snijd de broodjes open en verdeel de zuurkool erover.
  • Beleg de broodjes met de worst en de saus.
  • Bestrooi met het overige kerriepoeder naar smaak.