Skip to main content
Noedels met mango-geglaceerde garnalen
Noedels met mango-geglaceerde garnalen

Noedels met mango-geglaceerde garnalen

met roerbakgroenten en gomasio

De mangoketchup in dit recept past perfect bij de garnalen dankzij de heerlijke balans tussen zoet, fris en licht zuur.

Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Prei

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Gluten, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Soja)

30 gram

Mangoketchup

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2116 kJ
Energie (kcal)506 kcal
Vetten14.9 g
waarvan verzadigd1.8 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels9.3 g
Eiwitten22.9 g
Zout3.9 g
Trans Fat0.2 g
Potassium561.4 mg
Calcium55.8 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Pan
Grote wok of hapjespan
Small Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de ui en de prei in halve ringen.
  • Snijd de paprika in reepjes.
Noedels koken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de groenten 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en spoel af onder koud water.
Roerbakken
3
  • Voeg de noedels, de zoete Aziatische saus en de sojasaus toe aan de pan met de groenten. Roerbak nog 1 minuut (zie Tip).
  • Voeg eventueel 1 el van het achtergehouden kookvocht per persoon toe.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en serveer apart. Wie wil kan na het serveren naar smaak wat sojasaus toevoegen. 

Serveren
4
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen en de Koreaanse kruidenmix 3 minuten.
  • Voeg de mangoketchup en 1 tl water per persoon toe. Meng goed en zet het vuur uit.
  • Serveer de stir-fry op borden en schep de geglaceerde garnalen erbovenop. Garneer met de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders