Skip to main content
Main course - fish - 2 sdes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Main course - fish - 2 sdes

with crunchy Roseval potatoes & glazed rainbow carrots

MISE EN PLACE

Earlier in the day:

  • Boil the potatoes
  • Make the creamy chive sauce

20 - 25 minutes before serving:

  • Roast the potatoes
  • Prepare and bake the salmon
  • Boil the green beans
Allergenen :
Vis
Noten
Amandelnoten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende rode aardappelen

400 gram

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Granaatappel

½ stuk(s)

Citroen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

10 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat: Ei, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

30 gram

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

½ el

Bloem

50 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)7501 kJ
Energie (kcal)1793 kcal
Vetten136.5 g
waarvan verzadigd53.3 g
Koolhydraten76.8 g
waarvan suikers11 g
Vezels21 g
Eiwitten55.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Kom
Keukenpapier
Steelpan

Instructies

1

You can prepare some elements in advance. See the 'mise en place' information on the front of the recipe card.

  • Preheat the oven to 200°C. Boil plenty of salted water in a pot for the potatoes.
  • Cut any larger potatoes in half. Parboil the potatoes for 10 - 12 minutes, then drain and set aside.
  • Discard the rosemary stalk and finely chop the leaves. Crush or mince the garlic. 
  • In a small bowl, combine the olive oil with the rosemary and garlic.
2
  • Transfer the potatoes to a parchment-lined baking sheet. Gently crush the potatoes using a glass or potato masher.
  • Drizzle with the rosemary oil and season with salt and pepper. Roast in the oven for around 20 minutes until golden-brown and crispy.
  • Meanwhile, finely chop the parsley and chives, being sure to keep them separate.
  • Cut the lemon into six wedges.
3
  • Pat the salmon dry with kitchen paper and transfer to a parchment-lined baking sheet. Season to taste with salt and pepper.
  • In a bowl, combine the panko with the Middle Eastern spices and the extra virgin olive oil.
  • Spread the panko mixture over the salmon.
  • Bake the salmon in the oven (see below for the exact cooking time).

400g: 15 - 19 minutes
600g: 20 - 24 minutes
800g: 25 - 28 minutes 

4
  • Discard the tips of the green beans and transfer to a pot or saucepan.
  • Cover with a shallow layer of water, then add a pinch of salt.
  • Bring to the boil and allow to cook gently for 4 - 6 minutes. Drain and rinse under cold water, then return to the pan. 
  • Meanwhile, roll the pomegranate over the countertop so as to release the seeds, then cut it open and scoop them out.
5
  • Prepare the stock.
  • Melt half of the butter in a saucepan over medium-high heat.
  • Add the flour and fry for 1 minute until fragrant, then add the cream and the stock. Mix well to combine, then simmer gently for 3 - 5 minutes.
  • Shortly before serving, add the chives and the juice of 1 - 2 lemon wedges per person. Season to taste with salt and pepper.
6
  • Shortly before serving, add the shaved almonds and the rest of the butter to the green beans. Fry for 2 - 3 minutes over high heat, then transfer to a serving dish. Garnish with half of the parsley. 
  • Serve the potatoes with the lemon mayonnaise.
  • Garnish the salmon with the pomegranate and the rest of the parsley.
  • Serve the creamy chive sauce alongside.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

Valentijnsdag cheesecake met citroen en blauwe bessen

om te delen | met een speculaasbodem

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!