HelloFresh
topBanner
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons

Premium
Lees meer

Caesar salad is een klassieke salade die vooral in de Verenigde Staten al decennialang populair is. Over de herkomst van de naam wordt veel gespeculeerd, maar de salade is waarschijnlijk vernoemd naar restauranteigenaar Caesar Cardini. Volgens de overlevering maakte hij de salade uit nood: meer ingrediënten waren er door drukte niet op voorraad. Alhoewel de originele versie vrij simpel is, wordt aan deze salade tegenwoordig vaak, zoals in dit recept, kip, spek en ansjovis toegevoegd.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :EiVisMosterdGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Kipfilet

6 plakje

Ontbijtspek

200 g

Sperziebonen

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

1 stuks

Knoflookteen

1 blik

Ansjovis

(BevatVis)

1 stuks

Citroen

100 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuks

Krulandijvie

20 g

Parmigiano reggiano

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4234 kJ
Energie (kcal)1012 kcal
Vetten76.0 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten23 g
waarvan suikers1.9 g
Vezels7 g
Eiwitten55 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Koekenpan
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Kleine kom
Rasp
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 – 6 minuten.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken (bewaar de olie!) en snijd de helft fijn. Houd de overige ansjovis heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

4

Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden!

5

Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp de parmigiano reggiano grof.

6

Meng in een saladekom waarin je het gerecht gaat serveren de romaine sla met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de parten ei erover en garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Leg de ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.