Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

met rijst, sojabonen, avocado en limoenmayonaise

Tempura is een gerecht uit de Japanse keuken. Het wordt gemaakt van garnalen, tofu en veel verschillende groenten. In dit recept maak je ze van kabeljauw en serveer je er een heerlijk fris dipsausje bij van limoen en mayonaise.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Jasmijnrijst

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Avocado

¼ stuk(s)

Mango

¼ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

0.52 stuk(s)

Ei

25 gram

Sojabonen

5 gram

Sesamzaad

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

60 ml

Water

40 gram

Bloem

1.5 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1169 kcal
Energie (kJ)4893 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers21 g
Vezels10.5 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Diep bord
Grote kom
Koekenpan
Keukenpapier
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Vul een kleine kom met 60 ml water per persoon en leg deze in de vriezer. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Meng in een kom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng de rode kool, witte kool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.

Groenten snijden
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de limoen uit. Snijd de komkommer in blokjes. Meng de mayonaise in een kleine kom met per persoon: 1/2 tl limoensap en 1 tl suiker. Voeg eventueel meer limoensap toe als je van zuur houdt. Breng op smaak met peper en zout.

Tempura voorbereiden
4

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 bij 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met een flinke snuf zout. Haal de kleine kom met koud water uit de vriezer. Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 1/2 ei, 60 ml ijswater en 50 g bloem. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

Tip: Is het beslag te dik? Voeg dan nog 1 el ijswater toe.

Tempura bakken
5

Controleer of de koekenpan met olie goed heet is. Leg een bord met keukenpapier klaar, om de tempura na het bakken op te laten uitlekken. Haal de blokjes kabeljauw eerst door de bloem en zorg dat de blokjes rondom bedekt zijn. Haal de kabeljauw vervolgens door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Bak de tempura 3 - 4 minuten per kant, of tot hij een goudbruin korstje heeft.

Serveren
6

Verdeel de pandanrijst over diepe borden of kommen. Leg de zoetzure salade op de rijst en besprenkel de rijst met de achtergebleven zoetzure dressing. Verdeel de kabeljauw-tempura, avocado, mango, sojabonen en komkommer in mooie hoopjes over de rijst. Garneer met de limoenmayonaise en sesamzaadjes. Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.