HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinzensalade Met Spinazie, Bieten, Danablu En Pecannoten
topBanner
Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten

Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten

Lees meer

Je voegt danablu toe aan deze salade, wat zorgt voor een krachtige smaak. Danablu is een Deense blauwschimmelkaas die 12 weken gerijpt werd. Deze machtige kaas is erg lekker bij de zoete rode bietjes. Dat alles in combinatie met spinazie, rode ui en zwarte balsamicoazijn maken van dit gerecht een echte smaakbom!

Labels:Lekker snelPittigVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

300 gram

Rode biet

75 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

1 blik(ken)

Linzen

6 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

75 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)558 kcal
Energie (kJ)2334.672 kJ
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten28 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels13 g
Eiwitten22 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kleine kom
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de bieten in dunne plakken.

2

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en bieten 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en roerbak nog 1 minuut zodat het zuur van de azijn kan vervliegen.

3

Scheur de spinazie klein en meng met de linzen, rode ui en bieten in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout en voeg toe aan de salade.

4

Hak de peterselie fijn en voeg de helft, samen met de helft van de danablu, toe aan de salade.

5

Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten, overige peterselie en overige danablu.