HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinzencurry Met Venkel, Steranijs En Een Gekookt Ei
topBanner
Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

Met rode currypasta

Lees meer

Een nieuw product in de box: steranijs. Steranijs komt oorspronkelijk uit Azië en heeft een dropachtige smaak. Het kan zowel gemalen als in z’n geheel worden gebruikt. Je gebruikt het in dit recept als smaakmaker voor de curry. Het versterkt de smaak van de venkel, wat van zichzelf al een beetje naar anijs smaakt.

Labels:PittigVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

40 gram

Groene linzen

100 gram

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

150 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Steranijs

170 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Gele paprika

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)726 kcal
Energie (kJ)3037.5840000000003 kJ
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels13 g
Eiwitten23 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Steelpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

2

Snipper de sjalot. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de linzen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Vul het bakje van de currypasta met water en voeg toe aan de pan. Voeg ook de kokosmelk en de steranijs toe en laat de curry, afgedekt, 30 minuten zachtjes koken.

3

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Snijd de paprika klein. Haal de laatste 10 minuten de deksel van de wok of hapjespan met curry, voeg de venkel en paprika toe en kook mee.

5

Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan, breng aan de kook en kook in 6 - 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

6

Haal de steranijs uit de curry en breng de curry verder op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout. Verdeel de rijst en curry over de borden. Snijd het ei doormidden en serveer bij de maaltijd.