HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencréme

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencréme

met geitenkaas, appel en dille

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:VeggieQuick & easy
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)Sesamzaad
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

80 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

½ pak

Linzen

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Citroen

10 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

1 stuks

Appel

2 stuks

Gekookte rode bieten

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Honing

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2707 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers27.5 g
Vezels12 g
Eiwitten20 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. • Laat de linzen uitlekken.

2

• Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. • Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. • Snijd de rode biet in grove stukken. • Hak de dille grof

3

• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. • Pureer de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus. • Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.

4

• Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.