Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencréme
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencréme

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencréme

met geitenkaas, appel en dille

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

¼ pak(ken)

Linzen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Gekookte rode bieten

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Veldsla

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Honing

Zelf toevoegen

125 ml

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2707 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten30 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers27.5 g
Vezels12 g
Eiwitten20 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Grote kom

Instructies

.
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. • Laat de linzen uitlekken.

.
2

• Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. • Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. • Snijd de rode biet in grove stukken. • Hak de dille grof

.
3

• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. • Pureer de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus. • Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.

.
4

• Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.