HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencréme

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencréme

met geitenkaas, appel en dille

20 minuten
Lees meer

Rood, oranje, groen of bruin – linzen zijn er in verschillende kleuren. Ze zitten allemaal boordevol ijzer, vezels en eiwitten en worden vaak als vleesvervanger gebruikt. Om er naast een voedzame maaltijd ook een kleurrijk én smaakvol feestje van te maken, maak je een rodebietencrème. De zoete smaak past perfect bij het hartige karakter van de geitenkaas en de appel zorgt voor een frisse noot. Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)Sesamzaad
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

80 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

½ pak

Linzen

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Citroen

1 stuks

Appel

2 stuks

Gekookte rode bieten

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

50 g

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Honing

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2724 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels12 g
Eiwitten20 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Grote kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Parelcouscous koken
Parelcouscous koken
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. • Laat de linzen uitlekken.

Snijden
Snijden
2

• Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. • Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. • Snijd de rode biet in grove stukken. • Hak de dille grof.

Rodebietencrème maken
Rodebietencrème maken
3

• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. • Pureer de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus. • Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.