Skip to main content
Rundergehakt en witte grillkaas op Libanees platbrood met rode biet
Rundergehakt en witte grillkaas op Libanees platbrood met rode biet

Rundergehakt en witte grillkaas op Libanees platbrood met rode biet

met za'atar en labne

3.9
(48)

De tahinsaus in dit recept is gemaakt van sesamzaadjes en magere, eiwitrijke yoghurt. Het is nootachtig, romig en de perfecte toevoeging aan je maaltijd!

Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Labne

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Tahinsaus

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Libanees platbrood met rode biet

(Bevat: Tarwe)

¼

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Citroen

¼ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Water

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5053 kJ
Energie (kcal)1208 kcal
Vetten70.8 g
waarvan verzadigd32.7 g
Koolhydraten79.5 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels9.8 g
Eiwitten59.7 g
Zout5.4 g
Potassium288 mg
Calcium26 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Snijd de tomaat in plakken en de puntpaprika in reepjes.
  • Rasp de grillkaas met een grove rasp (zie Tip).

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Vulling maken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de puntpaprika en ui 4 - 5 minuten.
  • Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de tomatenpuree toe en de aangegeven hoeveelheid water. Kook nog 1 minuut.
Kaas bakken
3
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag middelhoog vuur. Bak de kaas in 6 - 8 minuten goudbruin en knapperig.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en verwarm het platbrood 1 - 2 minuten (zie Tip).
  • Snijd de citroen in partjes en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Heb je een magnetron? Dan hoef je de oven niet te gebruiken! Verwarm de Libanese platbroden 30 seconden op een magnetronbestendig bord. Herhaal tot ze warm zijn.

Serveren
4
  • Meng in een kom de labne met de knoflook, tahinsaus, mayonaise en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel het gehakt, de kaas, sla, tomaat, za'atar, tahinsaus en honing over het platbrood.
  • Rol het platbrood op en serveer met de overige citroenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders