HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLentestamppot Met Champignons En Kruidenkaas
topBanner
Lentestamppot met champignons en kruidenkaas

Lentestamppot met champignons en kruidenkaas

Haal de lente in huis met deze Hollandse pot

Lees meer

Een stamppotje hoeft niet altijd zwaar en winters te zijn. Zo mengen we de aardappelen nu met sla. De sjalot en champignons blus je af met zwarte balsamicoazijn, wat een zoetzuur accent geeft. Je garneert het gerecht met kruidenkaasblokjes, die bestaan uit onder andere bieslook, paprika en ui.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Melk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Sjalot

250 gram

Champignons

150 gram

Veldsla en radicchio

75 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 el

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(BevatMelk)

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)569 kcal
Energie (kJ)2381 kJ
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de aardappelen (irene).

2

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en snijd de champignons in plakken.

4

Smelt vervolgens de helft van de roomboter in een koekenpan en fruit de sjalot 5 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak nog 1 minuut.

5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht en/of melk toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met mosterd, peper en zout. Roer de veldsla-radichiomelange, de helft van de kruidenkaasblokjes en de helft van de gebakken champignons door de stamppot.

6

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de overige kruidenkaas en champignons.