Lentestamppot met champignons en kruidenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lentestamppot met champignons en kruidenkaas

Lentestamppot met champignons en kruidenkaas

Haal de lente in huis met deze Hollandse pot

Een stamppotje hoeft niet altijd zwaar en winters te zijn. Zo mengen we de aardappelen nu met sla. De sjalot en champignons blus je af met zwarte balsamicoazijn, wat een zoetzuur accent geeft. Je garneert het gerecht met kruidenkaasblokjes, die bestaan uit onder andere bieslook, paprika en ui.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

125 gram

Champignons

75 gram

Veldsla en radicchio

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)569 kcal
Energie (kJ)2381 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de aardappelen (irene).

Schil de aardappelen en snijd in parten.
2

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en snijd de champignons in plakken.

Bak de champignons en de sjalot.
4

Smelt vervolgens de helft van de roomboter in een koekenpan en fruit de sjalot 5 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak nog 1 minuut.

Roer de veldsla-raddichiomelange, de kruidenkaasblokjes en de champignons door de stamppot.
5

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht en/of melk toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met mosterd, peper en zout. Roer de veldsla-radichiomelange, de helft van de kruidenkaasblokjes en de helft van de gebakken champignons door de stamppot.

Garneer met de overige kruidenkaas en champignons.
6

Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de overige kruidenkaas en champignons.