HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Jambalaya Met Pittige Kip
topBanner
Kruidige jambalaya met pittige kip

Kruidige jambalaya met pittige kip

Met spekjes, paprika en sperziebonen

Lees meer

Jambalaya is een kruidig Creools rijstgerecht uit de zuidelijke Verenigde Staten. Dit smeuïge gerecht heeft wel iets weg van paella, volgens sommigen is dit ook waar het gerecht zijn oorsprong heeft. Het is een explosie van smaak, met een beetje pit.

Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Oranje paprika

200 gram

Sperziebonen

4 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

3 tl

Paprikapoeder

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Gemalen kaneel

⅗ blik(ken)

Tomatenpuree

170 gram

Surinaamse rijst

50 gram

Magere spekblokjes

200 gram

Kippendijstukjes

1 tl

Gemalen korianderzaad

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3293 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout4.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de oranje paprika in blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, de knoflook, het paprikapoeder, de komijn, de koriander en de kaneel 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, de paprika en de tomatenpuree toe en roerbak 3 minuten.

3

Voeg de Surinaamse rijst, de bouillon en de wittewijnazijn toe aan dezelfde wok of hapjespan en breng aan de kook. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en laat de rijst 17 - 20 minuten zachtjes koken, of tot de rijst gaar is. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes en de kippendijstukjes in 5 - 7 minuten bruin en gaar. Voeg halverwege de sambal toe en breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de helft van de kip en de spekblokjes door de rijst.

6

Verdeel de rijst over de borden, schep er de overige kip en de spekblokjes op en schenk het bakvet erover. Bestrooi met de peterselie.