HelloFresh
topBanner
Kruidige harissa-bulgur met pompoenblokjes en zeebaarsfilet

Kruidige harissa-bulgur met pompoenblokjes en zeebaarsfilet

Lees meer

Deze maaltijd kun je net zo pittig maken als je zelf wilt door de harissa. Dit is een pittige kruidenpasta uit Tunesië die het gerecht een extra pittige maakt. Je serveert hierbij een heerlijke zee-baarsfilet die je op de huid bakt. Eet smakelijk!

Labels:KindvriendelijkPittig
Allergenen :Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

4 stuks

Tomaat

100 g

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Harissa

200 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Zeebaarsfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)1305 kJ
Energie (kcal)431 kcal
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd2.5 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook in de pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en de tomaat in blokjes.

2

Voeg vervolgens de tomaat en bulgur toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om en laat zonder deksel uitstomen. Breng vervolgens op smaak met de benodigde harissa, peper en zout.

3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui samen met de pompoenblokjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe aan de wok of hapjespan met deksel en bak de groenten, afgedekt, 6 - 8 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de zeebaarsfilet 2 - 3 minuten op de kant met het vel. Keer om, bak nog 1 - 2 minuut en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de bulgur over de borden en serveer met de pompoenblokjes en zeebaarsfilet.