HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKruidige Curry Met Verse Kurkuma, Yoghurt En Zwarte Bonen
topBanner
Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen

Kruidige curry met verse kurkuma, yoghurt en zwarte bonen

Een pittig Indiaas gerecht

Lees meer

Verse kurkuma lijkt qua uiterlijk op gember, maar is wat fijner van structuur en heeft een oranje-gele kleur. Houd je kurkuma over? Op ons blog vind je een recept voor kurkuma-thee! Net als kurkuma zijn ook zwarte bonen gezond: ze bevatten ijzer en eiwitten en dragen bij aan een gezond niveau van de bloedsuikerspiegel-niveau.

Labels:PittigVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

2 cm

Verse kurkuma

1 stuk(s)

Aubergine

1 blik(ken)

Bonen

1 tl

Gemalen komijnzaad

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

4 el

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)518 kcal
Energie (kJ)2167.312 kJ
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels19 g
Eiwitten20 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de kurkuma, inclusief de schil, met een fijne rasp. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet..

3

Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine, kurkuma en komijn toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 1 minuut.

4

Voeg de bouillon en zwarte bonen toe aan de wok of hapjespan en kook, afgedekt, 12 minuten op middelmatig vuur. Voeg daarna de spinazie, eventueel in delen, toe aan de curry van aubergine van bonen en laat al roerende slinken.

5

Verdeel de aardappelen en curry over de borden en garneer met de Turkse yoghurt.