Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Kippendijfilet
25 gram
Biologische zure room
½ stuk(s)
Komkommer
100 gram
Gesneden rodekool
15 gram
Panko paneermeel
1 zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(Bevat Sesamzaad, Selderij)
2 stuk(s)
Volkoren mini-hamburgerbol
stuk(s)
Mini-hamburgerbol
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
2 el
Witte balsamicoazijn
2 el
Zonnebloemolie
½ el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Halveer de kippendijfilet en meng in een kom met de helft van de zure room. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool en de komkommer toe en schep regelmatig om.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!
Meng in een kom de panko, gomasio, peper en zout. Wentel de kip erdoor totdat hij volledig bedekt is. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en frituur de kip 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft. Zet een bord klaar met keukenpapier en laat de kip hierop uitlekken.
Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de mini-hamburgerbollen open en rooster ze op de snijvlakken in de pan in 3 - 4 minuten goudbruin. Meng de overige zure room met de zoet-pittige chilisaus.
Smeer de zoet-pittige chilisaus over de mini-hamburgerbollen en beleg met enkele plakjes komkommer. Verdeel de krokante kip over de hamburgerbollen en beleg met wat rodekool. Serveer de burgers met de overige salade.