Krokante kipburgertjes met zoete chili-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante kipburgertjes met zoete chili-roomsaus

Krokante kipburgertjes met zoete chili-roomsaus

met zoetzure rodekool en komkommer

Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.

Allergenen :
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Kippendijfilet

25 gram

Biologische zure room

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Gesneden rodekool

15 gram

Panko paneermeel

1 zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

2 stuk(s)

Volkoren mini-hamburgerbol

stuk(s)

Mini-hamburgerbol

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

2 el

Witte balsamicoazijn

2 el

Zonnebloemolie

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)891 kcal
Energie (kJ)3728 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers23 g
Vezels7.8 g
Eiwitten35 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Grillpan of koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Halveer de kippendijfilet en meng in een kom met de helft van de zure room. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool en de komkommer toe en schep regelmatig om.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!

Kip bakken
2

Meng in een kom de panko, gomasio, peper en zout. Wentel de kip erdoor totdat hij volledig bedekt is. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en frituur de kip 2 – 3 minuten per kant. De kip is klaar als hij een goudbruin korstje heeft. Zet een bord klaar met keukenpapier en laat de kip hierop uitlekken.

Hamburgerbol bakken
3

Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de mini-hamburgerbollen open en rooster ze op de snijvlakken in de pan in 3 - 4 minuten goudbruin. Meng de overige zure room met de zoet-pittige chilisaus.

Serveren
4

Smeer de zoet-pittige chilisaus over de mini-hamburgerbollen en beleg met enkele plakjes komkommer. Verdeel de krokante kip over de hamburgerbollen en beleg met wat rodekool. Serveer de burgers met de overige salade.