HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKoreaanse Bibimbap Met Varkenshaasreepjes
topBanner
Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes

Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes

met rauwe en gesauteerde groente en een spiegelei

QUICK & EASY
Lees meer
Labels:Lekker snelLekker snel
Allergenen :SesamzaadSojaGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

125 gram

Champignons

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden

4 stuk(s)

Eieren

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ tl

Sambal

2.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

4 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Bruine basterdsuiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)222 kcal
Energie (kJ)927 kJ
Vetten16.87 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten8.35 g
waarvan suikers6.2 g
Vezels3.78 g
Eiwitten6.55 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan met deksel
Kleine kom
Pan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten Laat daarna 5 minuten afgedekt nagaren.
  • Rasp de komkommer en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Maak in een kleine kom een sausje van per persoon; 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.
2
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spinazie (zie TIP).
  • Schenk het kokende water van 1 pan over de spinazie, giet af en laat uitlekken.

Tip: Heb je een waterkoker? Breng dan hierin water aan de kook, dat gaat vaak sneller dan in een pan!

3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over.
  • Leg het spiegelei als laatste er bovenop.
  • Garneer met de overige gomasio.
  • Serveer met de sambal- en de sojasaus.