
Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes
met rauwe en gesauteerde groente en een spiegelei
QUICK & EASY
Allergenen :
Sesamzaad
•Soja
•Gluten
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
150 gram
Jasmijnrijst
¼ stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
65 gram
Champignons
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden
4 stuk(s)
Ei
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
Zelf toevoegen
¼ tl
Sambal
1.25 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Bruine basterdsuiker
Benodigdheden
•Kom
•Pan met deksel
•Kleine kom
•Pan
•Koekenpan
Instructies
1
- Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten Laat daarna 5 minuten afgedekt nagaren.
- Rasp de komkommer en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Maak in een kleine kom een sausje van per persoon; 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.
2
- Snijd de champignons in kwarten.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spinazie (zie TIP).
- Schenk het kokende water van 1 pan over de spinazie, giet af en laat uitlekken.
Tip: Heb je een waterkoker? Breng dan hierin water aan de kook, dat gaat vaak sneller dan in een pan!
3
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten.
- Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
4
- Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over.
- Leg het spiegelei als laatste er bovenop.
- Garneer met de overige gomasio.
- Serveer met de sambal- en de sojasaus.