HelloFresh
topBanner
Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes

Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes

met rauwe en gesauteerde groente en een spiegelei

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Quick & easy
Allergenen :SesamzaadEiGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Pandanrijst

½ stuks

Komkommer

1 stuks

Knoflookteen

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

125 g

Champignons

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

½ tl

Sambal

2.5 el

Zonnebloemolie

4 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2981 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels4 g
Eiwitten39 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Pan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten Laat daarna 5 minuten afgedekt nagaren.Rasp de komkommer en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.Pers de knoflook of snijd fijn.Maak in een kleine kom een sausje van per persoon; 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.

2

Snijd de champignons in kwarten.Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spinazie (zie TIP).Schenk het kokende water van 1 pan over de spinazie, giet af en laat uitlekken.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten.Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over.Leg het spiegelei als laatste er bovenop.Garneer met de overige gomasio.Serveer met de sambal- en de sojasaus.