Dit is een kleurrijke maaltijd met witte, gele, groene en rode ingredienten. De combinatie van quinoa, zachte koolvisfilet, frisse cherrytomaten en broccoli werkt goed. Je serveert dit met wat frisse limoen, die je over de quinoa, koolvisfilet en zelfgemaakte broccoli-hummus verdeelt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
65 gram
Rode cherrytomaten
175 gram
Broccoli
1 cm
Verse kurkuma
¼ stuk(s)
Limoen
30 gram
Kikkererwten
½ stuk(s)
Knoflookteen
4 leaves
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
2 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Koolvisfilet zonder huid
(Bevat Vis)
60 gram
Quinoa
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
150 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Bereid de bouillon voor de quinoa en kook 500 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel voor de broccoli.
Snijd de cherrytomaten doormidden. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in blokjes. Rasp de kurkuma met een fijne rasp (zie tip). Boen of was de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.
Verdeel de koolvisfilet en cherrytomaten over een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de koolvisfilet 12 – 15 minuten in de oven. Kook ondertussen de broccoli, afgedekt 8 - 10 minuten in de pan met deksel.
Meng de kurkuma en quinoa in een andere pan met deksel en bak al roerend 1 minuut op laag vuur. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Roer daarna de korrels met een vork los en houd afgedekt warm.
Meng in een hoge kom of blender de kikkererwten met 2 el limoensap per persoon en de knoflook. Voeg de helft van de gekookte broccoli toe en pureer met een staafmixer of blender tot hummus. Breng op smaak met peper en zout, limoenrasp en extra vierge olijfolie.
Meng de quinoa met de overige broccoli en verse kruiden, verdeel over de borden en garneer met de koolvis en cherrytomaten. Serveer met de broccoli-hummus en eventueel met de geschaafde amandelen (zie tip!).