Skip to main content
Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus
Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Dit is een kleurrijke maaltijd met witte, gele, groene en rode ingredienten. De combinatie van quinoa, zachte koolvisfilet, frisse cherrytomaten en broccoli werkt goed. Je serveert dit met wat frisse limoen, die je over de quinoa, koolvisfilet en zelfgemaakte broccoli-hummus verdeelt.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Vis
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

65 gram

Rode cherrytomaten

175 gram

Broccoli

1 cm

Verse kurkuma

¼ stuk(s)

Limoen

30 gram

Kikkererwten

½ stuk(s)

Knoflookteen

4 leaves

Verse munt

2 takje(s)

Verse koriander

1 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

60 gram

Quinoa

10 gram

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2284 kJ
Energie (kcal)546 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten5 g
waarvan suikers2.8 g
Vezels13 g
Eiwitten34 g

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid de bouillon voor de quinoa en kook 500 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel voor de broccoli.

Groente snijden
2

Snijd de cherrytomaten doormidden. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in blokjes. Rasp de kurkuma met een fijne rasp (zie tip). Boen of was de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.

Koolvis bereiden
3

Verdeel de koolvisfilet en cherrytomaten over een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de koolvisfilet 12 – 15 minuten in de oven. Kook ondertussen de broccoli, afgedekt 8 - 10 minuten in de pan met deksel.

Quinoa bereiden
4

Meng de kurkuma en quinoa in een andere pan met deksel en bak al roerend 1 minuut op laag vuur. Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten. Roer daarna de korrels met een vork los en houd afgedekt warm.

Broccoli hummus maken
5

Meng in een hoge kom of blender de kikkererwten met 2 el limoensap per persoon en de knoflook. Voeg de helft van de gekookte broccoli toe en pureer met een staafmixer of blender tot hummus. Breng op smaak met peper en zout, limoenrasp en extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Meng de quinoa met de overige broccoli en verse kruiden, verdeel over de borden en garneer met de koolvis en cherrytomaten. Serveer met de broccoli-hummus en eventueel met de geschaafde amandelen (zie tip!).

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

Noedels met rundergehakt en gefrituurde uitjes

in zoete Aziatische saus met spitskool en broccoli
Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met cherrytomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

Biefstukreepjes met peterselie-yoghurtsaus

met rijst, paprika, wortel en amandelschaafsel
Romige Stroganoff-stijl mafaldine

Romige Stroganoff-stijl mafaldine

met gemengd gehakt, groentemix en peterselie
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

Kippendijreepjes in zwarteknoflooksaus

met rijst, paksoi, sugarsnaps en gomasio
Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

Pokébowl met garnalen en ponzumayonaise

met mango, gomasio, koolsla en komkommer
Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

Cottage pie met kaas, kerrie en bieslook

met gehakt, spitskool en appel
Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping

Romige mafaldine met spekreepjes-pankotopping

met Parmigiano Reggiano, prei, champignons en citroen
Kipfilet op romige citroenrijst

Kipfilet op romige citroenrijst

met aglio e olio, cherrytomaten en courgette
Noedels met rundergehakt in romige misosaus

Noedels met rundergehakt in romige misosaus

met furikake, limoen, groenten en sesamolie
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Zoete sesamnoedels met gebakken ei

Zoete sesamnoedels met gebakken ei

met gefrituurde uitjes, koriander en roerbakgroenten
Paddington's pokébowl met zalm

Paddington's pokébowl met zalm

met tropische mangosalsa
Smokey Mexicaanse kippensoep

Smokey Mexicaanse kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander
Sticky gehaktballetjes met roerbaknoedels

Sticky gehaktballetjes met roerbaknoedels

in zwarteknoflooksaus met pittige honingpinda's
Koolvis met romige kokoscurry

Koolvis met romige kokoscurry

met verse udonnoedels en groenten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen