HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKokossoep Met Noedels En Thaise Basilicum
topBanner
Kokossoep met noedels en Thaise basilicum

Kokossoep met noedels en Thaise basilicum

Extra in de 5-maaltijdenbox

Lees meer

De rijstvermicelli, gemaakt van mungbonen, zorgt voor een goed gevulde soep. Geef je de voorkeur aan een lichtere soep? Gebruik dan minder rijstvermicelli. Maak het portioneren gemakkelijk, door de vermicelli eerst in een kom met kokend water te laten wellen. Dol op pittig eten? Gebruik dan meer rode peper!

Labels:Pittig
Allergenen :Pinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

½ stuk(s)

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

250 gram

Koolraap

125 gram

Champignons

4 stuk(s)

Bosui

250 ml

Kokosmelk

100 gram

Rijstvermicelli

3 leaves

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

1000 ml

Thaise basilicum

Zelf toevoegen

1 el

Groentebouillon

stuk(s)

Zonnebloemolie

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2334.672 kJ
Energie (kcal)558 kcal
Vetten32.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels5 g
Eiwitten13 g
Zoutnull.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Mes
Pan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten de rode peper en snijd fijn. Schil de koolraap en snijd in blokjes van een ½ cm en snijd de champignons in plakken. Snijd de bosui in ringen. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de kokosmelk en ongeveer 400 ml bouillon per persoon in de pan. Voeg de koolraap toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten op matig vuur. Voeg halverwege de champignons en het grootste deel van de bosui toe en voeg in de laatste 3 minuten de rijstvermicelli toe.

3

Hak ondertussen de cashewnoten grof en scheur de Thaise basilicum klein.

4

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de cashewnoten, basilicum en achtergehouden bosui. Voeg naar wens meer bouillon toe om de soep vloeibaarder te maken.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.