HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKokos Noedelsoep Met Kippendij
topBanner
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met udonnoedels en vers citroengras

Lees meer

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustLekker snelExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Wortel

200 gram

Sperziebonen

200 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

200 ml

Kokosmelk

½ stengel(s)

Vers citroengras

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuk(s)

Limoen

2 tl

Vissaus

(BevatVis)

Zelf toevoegen

600 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2821 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 300 ml bouillon per persoon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in kleine stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de gember en rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten.

3

Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes. Voeg het citroengras, de sperziebonen en de wortel toe aan de pan en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de udonnoedels mee.

4

Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.

5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met het limoensap, 1 tl vissaus per persoon, peper en zout.

6

Verdeel de soep over de kommen en garneer de limoenpartjes.