Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Rode peper
2 stuk(s)
Wortel
200 gram
Snijbonen
200 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
200 ml
Kokosmelk
1 stengel(s)
Vers citroengras
200 gram
Verse udonnoedels
(BevatGlutenbevattende granen)½ stuk(s)
Limoen
2 tl
Vissaus
(BevatVis)600 ml
Kippenbouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid 300 ml bouillon per persoon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd in kleine stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de gember en rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de wortel toe aan de pan en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de udonnoedels mee.
Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met het limoensap, 1 tl vissaus per persoon, peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen en garneer de limoenpartjes.