HelloFresh
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met vers citroengras en basilicum

25 minuten
Lees meer

Met ingrediënten als citroengras, kokosmelk en vissaus haal je met deze kokos-noedelsoep de authentieke Aziatische keuken in huis. Vissaus lijkt misschien een bijzonder ingrediënt in een noedelsoep met kippendijen, maar het wordt in Azië in allerlei gerechten gebruikt als smaakmaker. Het geeft je soep een diepe, hartige smaak – lekker in combinatie met de friszure smaak van het citroengras.

Allergenen:Glutenbevattende granenVis
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

200 g

Peen

200 g

Snijbonen

200 g

Kippendijreepjes met Oosterse kruiden

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Vers citroengras

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Limoen

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

Zelf toevoegen

600 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2776 kJ
Energie (kcal)664 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout8.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Weeg de wortel af en snijd in dunne pakjes. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Bakken
Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1-2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2-3 minuten.

Soep koken
Soep koken
3

Roer de kokosmelk goed door en voeg, samen met de bouillon, toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de wortel toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de noedels mee.

Garnering voorbereiden
Garnering voorbereiden
4

Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en peper en zout naar smaak.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.