Skip to main content
Knolselderijsteak met rozemarijnkrieltjes en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knolselderijsteak met rozemarijnkrieltjes en sperziebonen

Knolselderijsteak met rozemarijnkrieltjes en sperziebonen

met pompoenpitten en Parmigiano Reggiano

Met dit recept tover je 284 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

200 gram

Krieltjes

1 takje(s)

Verse rozemarijn

¼ stuk(s)

Knolselderij

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 ml

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2741 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten50.2 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels18 g
Eiwitten20.4 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Aardappeltjes bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de sperziebonen.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen 2 - 3 minuten in de pan. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met koud water. 
  • Was de krieltjes en halveer ze. Ris de naalden van de takjes rozemarijn. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Rooster de krieltjes 30 - 32 minuten in de oven, of tot goudbruin. Schep halverwege om.
Knolselderij roosteren
2
  • Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1 cm dik (zie Tip). 
  • Bestrooi de knolselderij met de bloem.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knolselderijsteaks 3 - 5 minuten per kant. 
  • Bak de knolselderijsteaks, afgedekt, 10 - 13 minuten op laag vuur. Keer halverwege om. 

Tip: Knolselderij over? De overige knolselderij kun je eventueel later deze week gebruiken in een soep, puree of als groentefriet.

Groenten roosteren
3
  • Verdeel de sperziebonen en de knolselderijsteaks, naast de krieltjes, over de bakplaat met bakpapier (zie Tip).
  • Besprenkel de sperziebonen met een scheutje olijfolie. Breng de sperziebonen op smaak met peper en zout.
  • Rooster de sperziebonen en knolselderijsteaks de laatste 10 - 12 minuten mee in de oven. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.

Tip: Gebruik eventueel een tweede bakplaat als het niet past.

Pompoenpitten roosteren
4
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen. 
  • Haal uit de pan en bewaar apart. 
Saus maken
5
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur.
  • Voeg de room, de Italiaanse kruiden, de knoflook en 3/4 van de Parmigiano Reggiano toe aan de koekenpan. Breng aan de kook en laat de saus 1 - 2 minuten inkoken.
  • Voeg de kappertjes toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Verdeel de knolselderijsteaks over de borden. Schenk de saus over de knolselderij.
  • Verdeel de krieltjes en sperziebonen ernaast. Bestrooi met de overige Parmigiano Reggiano.
  • Garneer met de pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Slabootjes met kip en noedels

Slabootjes met kip en noedels

kies en mix toppings: mangochutney, gefrituurde uitjes, komkommer en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

Bulgur met geitenkaasbolletjes en meiraap

met appel, verse kruiden, balsamicodressing en pompoenpitten
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

Stamppot van spruitjes en prei met varkensboerenworst

met spekjes en Belgische kruidenmix
Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

Teriyakiburger met ontbijtspek op brioche

met peultjes, gomasio en aardappelpartjes
Pittige kipdrumsticks met couscous

Pittige kipdrumsticks met couscous

met kruidige labnesaus en groenten
Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

Mariachi taco's geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt, zure room en tomatensalsa
Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

Steak met citroenmayonaise en vers basilicum

met pittige parelcouscous, courgette en Siciliaanse kruiden
Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

Indonesische stijl curry met ei en gefrituurde uitjes

met rijst, koriander en komkommer
Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

Fusion penne met rundergehakt en peterselie-yoghurtsaus

met Parmigiano Reggiano, aubergine en Midden-Oosterse kruiden
Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

Boekoeloekoeburger op een wortelbroodje

met aardappelpartjes, gebakken ei en komkommersalade
Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

Wraps met chipotle, zwarte bonen en avocado

met kruidige venkelsla, koriander en limoen
Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

Indonesische-stijl stoofpot met sukadelap en kokos

met rijst, zoetzure groenten en koriander
Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

Kippendij met zoete-aardappelpuree en maïs-salsa

en voor ouders: pittige jalapeñosaus, limoen en koriander
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kipgehakt en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips
Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

Steak met Thaise stijl quinoasalade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

Shakshuka met tonijn, feta en basilicumcrème

met Libanees platbrood, courgette en puntpaprika
Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

Varkenshaassaté met pindasaus en frietjes

met komkommersalade, rode peper en gebakken ui
Linzenschotel met kaas

Linzenschotel met kaas

met salade van veldsla en pompoenpitten
Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

Plantaardige kipstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney
Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensboerengehakt en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Krokante vegetarische kipburger op brioche

Krokante vegetarische kipburger op brioche

pick ‘n’ mix toppings: honing-mosterddressing, gekaramelliseerde ui en meer!