HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKnolselderij Preisoep Met Een Paddenstoelenpastei
topBanner
Knolselderij-preisoep met een paddenstoelenpastei

Knolselderij-preisoep met een paddenstoelenpastei

Lees meer

Dit is een stevige, maar tegelijkertijd frisse en romige soep. Knol-selderij en prei smaken heerlijk bij de paddenstoelenpastei die warm uit de oven komt!

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :SelderijEiLupineMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Knolselderij

(BevatSelderij)

1 stuk(s)

Prei

2 stuk(s)

Paddenstoelenpastei

(BevatEi, Lupine, Melk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen)

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3000 kJ
Energie (kcal)717 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd20.3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels18 g
Eiwitten17 g
Zout6.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon voor de soep.

2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (frieslander) en snijd in grove stukken. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de prei in ringen.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, knolselderij en prei toe en bak al roer-end 1 minuut op middelhoog vuur.

4

Voeg vervolgens 400 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan met deksel, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 13 - 15 minuten zachtjes koken.

5

Verwijder ondertussen het zilveren schaaltje van de padddenstoelenpastei en bak de pastei 18 - 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.

6

Haal de soep van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng de soep op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de soep over diepe borden. Serveer met de paddenstoelenpastei en garneer de soep met crème fraîche.