HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKlassieke Paella Met Garnalen En Kippendij
topBanner
Klassieke paella met garnalen en kippendij

Klassieke paella met garnalen en kippendij

met chorizo, verse doperwten en tomatensalade

Premium
Lees meer

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wist je dat de naam van dit mediterrane gerecht koekenpan betekent in het Valenciaanse dialect?

Labels:Comfortfood
Allergenen :Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

⅔ zakje(s)

Gemalen kurkuma

⅔ zakje(s)

Gerookt paprikapoeder

70 gram

Tomatenpuree

150 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

120 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

100 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden en knoflook

4 plak(ken)

Ontbijtspek

50 gram

Doperwten

(Kan bevattenSelderij)

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

500 ml

Groentebouillon

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)788 kcal
Energie (kJ)3295 kJ
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels8.64 g
Eiwitten34 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in repen. Snijd de tomaat in partjes en meng in een kom met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote hapjespan of wok met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl gerookt paprikapoeder toe. Fruit 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.

3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en 200 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later. Laat de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.

4

Snijd de citroen in partjes. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo, garnalen en doperwten 3 minuten.

Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.

5

Haal het deksel van de hapjespan of wok met rijst en voeg de overige bouillon, garnalen, kippendijreepjes, chorizo (inclusief bakvet) en doperwten toe. Roer door elkaar en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de paella over de borden en knijp er 1 citroenpartje per persoon boven uit. Serveer met de overige citroen en de tomatensalade.