Klassieke bloemkool met gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke bloemkool met gehaktballen

Klassieke bloemkool met gehaktballen

Met gekookte aardappelen en komkommer-dillesaus

Bloemkool is in en je ziet de groente op allerlei manieren terugkomen: geroosterd, door curry's of bijvoorbeeld in de vorm van rijst. Vandaag eet je hem gekookt en ook dan is hij heerlijk. De gekruide gehaktballetjes met zelfgemaakte komkommer-dillesaus geven een twist aan dit klassieke aardappel-groente-vleesgerecht.

Labels:
Chef's Choice
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Bloemkool

250 gram

Vastkokende aardappelen

4 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Komkommer

1 el

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met oosterse kruiden

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1.5 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels13 g
Eiwitten39 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Hapjespan met deksel

Instructies

1
1

Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Zorg dat de bloemkool net onder water staat in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 – 20 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en meng er ½ el roomboter per persoon door. Breng op smaak met peper en zout.

2.
2

Schil ondertussen de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3.
3

Snijd ondertussen de dille fijn. Rasp de komkommer met een grove rasp, voeg toe aan een vergiet of zeef en druk het vocht eruit met de achterkant van een lepel. Meng in een kom de komkommer met de dille, mosterd, wittewijnazijn en yoghurt. Breng de komkommer-dillesaus op smaak met peper en zout.

4.
4

Smelt de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 2 – 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, 4 – 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

5.
5

Haal de gehaktballen uit de pan en voeg 1 – 2 el water per persoon toe aan de koekenpan. Kook het water in 2 – 3 minuten in tot een jus.

6.
6

Verdeel de bloemkool en de aardappelen over de borden. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de jus over de aardappelen en serveer met de komkommer-dillesaus en de gehaktballetjes.