Skip to main content
Kippenbout met gepofte aardappelen met zure room
Kippenbout met gepofte aardappelen met zure room

Kippenbout met gepofte aardappelen met zure room

met balsamico-tomaatjes, salade van meloen en feta en rundermerguez

De naam cantaloupe komt van het Italiaanse plaatsje Cantalupo. Dit ligt in de buurt van Rome en hier werd deze meloen voor het eerst in Europa verbouwd.

Allergenen :
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

5 gram

Verse munt en bieslook

50 gram

Biologische zure room

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Kippenbout

½ stuk(s)

Cantaloupemeloen

50 gram

Feta

(Bevat: Milk)

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Sellerie)

0.48 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

2.5 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)1437 kcal
Energie (kJ)6012 kJ
Vetten85 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers27 g
Vezels9.1 g
Eiwitten84 g
Zout4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Was de krieltjes en halveer. Snijd eventuele grote krieltjes in vieren. Leg de krieltjes op de aluminiumfolie en meng met 1 el olijfolie per persoon. Bestrooi met peper en zout.

Kruidensausje maken
2

Vouw het aluminiumfolie goed dicht, leg op de rechterkant van een bakplaat en bak de krieltjes 35 - 40 minuten in de oven, of tot deze gaar zijn. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Kip en worstjes bakken
3

Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. Leg de kippenbout in een ovenschaal en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Bestrooi met de tijm, paprikapoeder, peper en zout en meng goed door. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Verhit vervolgens in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de rundermerguezworstjes in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Cherrytomaten bakken
4

Meng in een andere ovenschaal de cherrytomaten met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal naast de aardappelen in de oven en bak de laatste 15 minuten mee.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Salade maken
5

Halveer de meloen, schep met een lepel de zaden eruit en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de meloen en munt in een saladekom en breng op smaak met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, peper en zout. Snijd de rundermerguezworstjes in stukjes en meng ze door de salade.

Serveren
6

Verbrokkel de feta boven de salade met rundermerguez en meloen. Leg de kippenbout en cherrytomaten op de borden. Leg de pakketjes met gepofte krieltjes erbij en vouw het aluminumfolie iets open. Pas op voor de stoom! Garneer met de zure room en serveer met de feta-meloensalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Briochebroodje met rundermerguez

Briochebroodje met rundermerguez

met ijsbergsla, gekruide aioli en een eitje
Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

met orzo, avocado, cherrytomaten en appel
Krokant gebakken gnocchi met merguez

Krokant gebakken gnocchi met merguez

met garnalen in romige tomatensaus
Kalfsstoof met aardappelpartjes

Kalfsstoof met aardappelpartjes

met salade van haricots verts en cherrytomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte saucijzenbroodjes met krieltjes

Zelfgemaakte saucijzenbroodjes met krieltjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met cherrytomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Platbroodpizza's met smokey garnalen

Platbroodpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto

Andijviestamppot met Grana Padano en rode pesto

met cherrytomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en friet

Entrecote met kruidenhollandaise en friet

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelpartjes en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, sinaasappeldressing en koriander