Skip to main content
Kipkebab met frisse tabouleh
Kipkebab met frisse tabouleh

Kipkebab met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, labne en limoen

4.3
(788)

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

40 gram

Labne

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)765 kcal
Energie (kJ)3200 kJ
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten61.2 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels17 g
Eiwitten33.3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de tomaat en wortel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed.
  • Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in partjes. 
Bakken en mengen
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, snijbonen, wortel en 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten. 
  • Breng de labne op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix, peper en zout.
Kip bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 6 - 8 minuten.
  • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de bulgur, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kip op. 
  • Garneer met de labne, de limoenpartjes en de overige bladpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders