Skip to main content
Kipfilet met zoet-kruidige groentestoof
Kipfilet met zoet-kruidige groentestoof

Kipfilet met zoet-kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen en amandelschaafsel

Deze groentestoof is geïnspireerd op de Marokkaanse tajine. De tajine is een aardewerken stoofpot die van oudsher op hete kolen wordt gezet om het gerecht langzaam te garen. Gedroogde abrikozen, amandelen, peen en ras el hanout zijn ingrediënten die je vaak in een tajine terugvindt.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Amandelnoten
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Vastkokende aardappelen

100 gram

Peen

½ el

Ras el hanout

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Sellerie)

1 stuk(s)

Tomaat

⅓ bakje(s)

Tomatenpuree

20 gram

Abrikozenstukjes

(Kan bevatten: Schalenfrüchte, Sesamsamen, Erdnüsse)

1 stuk(s)

Kipfilet

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Erdnüsse, Sesamsamen, Schalenfrüchte)

½ el

Honing

¼ el

Roomboter

(Bevat: Milk)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

⅓ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers31.1 g
Vezels14 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller
Koekenpan

Instructies

Snijden en bakken
1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook voor de stoof. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Weeg de peen af en schil met een dunschiller. Snijd in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel, voeg de ui en een snuf zout toe en fruit 1 minuut op middelhoog vuur.

Groenten bakken
2

Voeg de aardappelen, de peen en de ras el hanout toe aan de pan en roerbak nog 1 minuut. Schenk het kokende water erbij en verkruimel er 1/3 bouillonblokje per persoon boven. Breng aan de kook en stoof, afgedekt, in 20 – 25 minuten gaar. Schep regelmatig om.

Stoof afmaken
3

Hak ondertussen de verse bladpeterselie grof. Snijd de tomaat in parten. Roer 5 minuten voor het einde van de kooktijd 1/3 kuipje tomatenpuree per persoon door de groentestoof. Laat het geheel, zonder deksel, nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de abrikozenstukjes, de tomaat en de honing in de laatste minuut van de kooktijd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant, verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 – 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal uit de pan en bewaar apart.

Amandelen bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan de roomboter en bak de geschaafde amandelen in 2 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, leg de kipfilet bij de amandelen in de koekenpan en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de gestoofde groenten over diepe borden, leg er de kipfilet op en garneer met de bladpeterselie en de amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui
Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

met courgette, walnoten en pecorino
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

Verse pappardelle met gebakken kabeljauw

met romige prei-spinaziesaus, bieslook en citroen
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen

Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen

met pecorino en gebakken groenten
Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

met parelcouscous en frisse yoghurtsaus
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

met room, grana padano en verse peterselie
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Steak met stroganoff-saus

Steak met stroganoff-saus

met verse pappardelle

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met cherrytomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken aardappelblokjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

met sinaasappelmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witlof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei