Kipfilet in hollandaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, haricots verts en mini-romatomaten

Je kruidt de kipfilet met Siciliaanse kruidenmix. Dit geeft extra veel smaak aan dit makkelijk te bereiden luxe gerecht!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

0.17 zakje(s)

Gedroogde tijm

0.17 zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

150 gram

Haricots verts

100 gram

Mini-romatomaten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2995 kJ
Energie (kcal)716 kcal
Vetten41.5 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten43.1 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels12.4 g
Eiwitten38.9 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Diep bord
Koekenpan met deksel
Steelpan

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
  • Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de haricots verts en een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel af met koud water. 
  • Verdeel de haricots verts en mini-romatomaten over een ovenschaal en breng op smaak met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl tijm, peper en zout. Rooster 15 minuten in de oven.
Krieltjes bakken
2
  • Marineer de kipfilet in een diep bord met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.
Saus verhitten
3
  • Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
  • Leg de haricots verts en tomaten erbij.
  • Snijd de kipfilet in plakken en leg naast de groenten.
  • Serveer met de hollandaisesaus.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!