Krokante kipschnitzel met bruschettadip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante kipschnitzel met bruschettadip

Krokante kipschnitzel met bruschettadip

met gegrilde groenten en gebakken aardappelblokjes

Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Wist je dat dit recept maar liefst 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat?

Allergenen :
Tarwe
•Gerst
•Rogge
•Sesamzaad
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Bruschettadip

â…” stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

150 gram

Aardappelblokjes

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Oranjehoen krokante kipschnitzel

(Bevat Tarwe, Gerst)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3450 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten88.5 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels14.1 g
Eiwitten29.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

•Ovenschaal
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen en de tomaat in 8 partjes.
  • Snijd de paprika in smalle repen.
  • Meng in een ovenschaal de paprika, de tomaat en de ui met per persoon: 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix, 1 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en flink peper en zout. Bak 18 - 20 minuten in de oven.
Aardappelen bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes in 15 minuten krokant. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Bak het broodje 4 - 6 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Schnitzels bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Bak, zodra de pan goed heet is, de schnitzel in 6 minuten goudbruin. Keer regelmatig om.
Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en smeer de bruschettadip erop.
  • Leg op elk broodje 1 kipschnitzel. 
  • Verdeel de burgers over de borden.
  • Serveer met de ovengroenten en de aardappelblokjes.