topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip Parmigiana pasta

Kip Parmigiana pasta

met courgette, basilicum en Parmigiano Reggiano

Met dit recept tover je 327 gram groente per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

90 gram

Volkoren penne

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)

1 stuk(s)

Kipfilet

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Passata

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3332 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten27.5 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten76.9 g
waarvan suikers17.7 g
Vezels11.9 g
Eiwitten56.1 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dijk. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Kip bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 4 - 6 minuten. Keer halverwege om. Verlaag het vuur en bak nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de courgette, tomaat, BBQ-rub en Midden-Oosterse kruiden toe. Bak 5 - 7 minuten.
Saus maken
3
  • Snijd het basilicum grof. Weeg de passata af.
  • Voeg de passata, zwarte balsamicoazijn en pasta toe aan de pan met groenten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe.
  • Leg de kip erbovenop.
  • Rasp de helft van de Parmigiano Reggiano over de kip en strooi de geraspte kaas erover. Dek de pan af en laat de kaas smelten.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de pasta erop. 
  • Leg de kip op de pasta.
  • Garneer met het basilicum en de overige Parmigiano Reggiano.