Kip met ovenfrietjes en frisse salade

Kip met ovenfrietjes en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 601 beoordelingen
Lees meer

Weetje: radijsjes zijn roze/rode knolletjes die onder de grond groeien. Als je een zaadje voor radijs hebt geplant, dan kun je al na 3 – 4 weken radijsjes uit de grond oogsten.

Labels:KindvriendelijkLactosevrijGlutenvrij
Allergenen:Ei
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

600 g

Aardappelen

1 tl

Paprikapoeder

1 tl

Gedroogde oregano

10 stuks

Radijs

⅔ stuks

Citroen

6 stuks

Kippenvleugels

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

80 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3556.4 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten67 g
Vezels7 g
Eiwitten64 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Kom
Deksel
Pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

bestrooi de ovenfrietjes met paprikapoeder
bestrooi de ovenfrietjes met paprikapoeder
2

Schil of was de aardappelen (erica) grondig en snijd in lange smalle repen. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie, paprikapoeder, oregano en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes en bewaar in een saladekom. Pers het sap van de citroen uit.

Besprenkel de kip met de citroensap
Besprenkel de kip met de citroensap
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kippenvleugels 10 minuten, met deksel, op middelmatig vuur. Leg vervolgens in een ovenschaal, besprenkel met 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Bak nog 10 - 15 minuten in de oven.

5

Breng ondertussen het ei in een steelpan met water aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Pel het ei en snijd doormidden.

Verdeel het ei over de salade
Verdeel het ei over de salade
6

Voeg de mesclun toe aan de saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, ½ tl citroensap per persoon, honing en mosterd en voeg toe aan de saladekom. Verdeel het ei over de salade.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de kippenvleugels over de borden. Serveer met de ovenfrietjes en de salade.