HelloFresh
topBanner
Kikkererwtenstoof met gerookte forel en spinazie

Kikkererwtenstoof met gerookte forel en spinazie

Lees meer

Dit is een makkelijke stoof, rijk aan vezels en net even anders door de rooksmaak van de forel. Lekker met een volkoren pitabroodje. Je kunt het pitabroodje wat meer pit geven door het extra te kruiden met komijnpoeder, voordat je het broodje in de oven doet.

Labels:BalansDiscoveryEten binnen 3 dagen
Allergenen :VisGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

4 stuks

Tomaat

2 tl

Gemalen komijn

⅔ stuks

Kikkererwten

140 g

Gerookte forelfilet

(BevatVis)

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Volkoren pitabrood

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2163 kJ
Energie (kcal)517 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels15 g
Eiwitten34 g
Zout2.5 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat en komijn toe en bak 1 minuut. Voeg de kikkererwten, inclusief het vocht, toe en 25 ml water per persoon. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten zachtjes stoven op middellaag vuur.

3

Verdeel ondertussen de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken. Scheur de spinazie klein.

4

Besprenkel het pitabrood met water en bak het pitabrood 4 – 5 minuten in de oven (zie tip!).

5

Voeg de gerookte forel en spinazie, eventueel in delen, toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met het pitabrood.