Skip to main content
Kikkererwtencurry met pinda's en sticky auberginetopping
Kikkererwtencurry met pinda's en sticky auberginetopping

Kikkererwtencurry met pinda's en sticky auberginetopping

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander

Aubergine, gebakken en gemengd met sticky ketjap manis, is de perfecte topping voor dit gerecht! De zoete smaak vormt een mooie aanvulling op de andere smaken van het gerecht, zoals frisse limoen en warme, gekruide noten.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

75 gram

Zoete aardappel

⅓ pak(ken)

Kikkererwten

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

90 ml

Kokosmelk

40 gram

Pindasaus

(Bevat: Soja, Pinda's)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

100 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4153 kJ
Energie (kcal)993 kcal
Vetten44.2 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten123.1 g
waarvan suikers30.9 g
Vezels16.2 g
Eiwitten21.8 g
Zout2.5 g
Potassium549 mg
Calcium62.4 mg
Iron0.9 mg

Benodigdheden

Zeef
Pan
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 10 - 11 minuten. Giet af en houd apart (zie Tip). 
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en laat de kikkererwten uitlekken.
  • Schil de zoete aardappel en wortel of was grondig. Snijd beide in kleine blokjes. 

Gezondheidstip: Let jij op je calorieinname? Bereid dan de helft van de rijst en bewaar de rest voor een andere keer.

Curry maken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, zoete aardappel, wortel, gele currykruiden en de mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 3 - 4 minuten.
  • Voeg de pindasaus, kokosmelk, bouillon en de helft van de ketjap toe en breng aan de kook.
Aubergine bakken
3
  • Voeg de kikkererwten toe en laat, afgedekt, 12 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes en voeg toe aan een kom. Voeg de bloem toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 8 - 9 minuten.
  • Roer de overige ketjap erdoorheen en bak nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Snijd de limoen in partjes. Hak de pinda's grof en snijd de koriander grof.
  • Serveer de rijst op diepe borden en verdeel de curry en aubergine erover.
  • Garneer met de pinda's en de koriander.
  • Serveer de limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders