Romige conchiglie met rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!

Tip voor in de keuken Met Knorr bouillonblokjes in huis geef je elke maaltijd in een handomdraai meer smaak. Goed nieuws, want Knorr heeft een uitgebreid assortiment om uit te kiezen. Wist je dat ze bijvoorbeeld Zero Salt-bouillonblokjes en een vegetarische strooibouillon met Tuinkruiden hebben? Voeg zelf eens een vegetarisch Knorr Groente bouillonblokje aan jouw maaltijd toe!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Passata

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 plak(ken)

Ontbijtspek

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Geraspte Red Leicester

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4044 kJ
Energie (kcal)966 kcal
Vetten46.7 g
waarvan verzadigd22.4 g
Koolhydraten93.5 g
waarvan suikers20 g
Vezels12.3 g
Eiwitten41.3 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de wortel in blokjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel 2 - 3 minuten.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg beide toe aan de wortel. Roer goed door en bak 1 - 2 minuten.
Pasta koken
2
  • Voeg het gehakt toe en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Voeg de passata toe en bak nog 1 minuut.
  • Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven (zie Tip). Kook de pasta 11 - 13 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.

Tip: Geef jouw pasta meer smaak door een Knorr bouillonblokje aan het kokend water toe te voegen.

Saus maken
3
  • Verlaag het vuur van de koekenpan naar middelmatig. Voeg de room en oregano toe. Roer goed door en laat zachtjes koken tot serveren.
  • Snijd ondertussen het ontbijtspek in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak het ontbijtspek 2 - 4 minuten.
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Voeg de pasta en wat van het achtergehouden kookvocht naar smaak toe aan de saus. Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de runderpasta over kommen.
  • Serveer alle overige toppings apart op tafel: het ontbijtspek, het basilicum, de gefrituurde uitjes en mozzarella (zie Tip).
  • Laat iedereen zelf naar smaak een bowl samenstellen.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de kaas en bewaar de rest voor een andere keer.