Skip to main content
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaten

Met Griekse gyros geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Mini-komkommer

stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Kipgyros

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1.5 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Water voor saus

Voedingswaarden

Energie (kJ)3776 kJ
Energie (kcal)902 kcal
Vetten56.1 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels12 g
Eiwitten33.3 g
Zout2.4 g
Potassium1718.9 mg
Calcium42.8 mg
Iron2.5 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Bak langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine B6 en B11 - deze dragen bij aan je energieniveau.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de komkommer in plakken en snijd of knip de bieslook fijn.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van de bieslook en per persoon: 1 1/2 el mayonaise, 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook (zie Tip). 

Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan wat minder naar smaak.

Kipgyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.

Salade mengen
5

Strooi de kaas over de frieten en bak nog 5 minuten of tot de kaas gesmolten is. Meng ondertussen in de saladekom de radicchio, ijsbergsla, komkommer en de tomaten met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros over het geheel. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet (zie Tip).

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders