HelloFresh
topBanner
Kabeljauw in cherrytomatenbouillon

Kabeljauw in cherrytomatenbouillon

met salade van gebakken courgette en rucola

Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Courgette

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

10 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Bosui

170 g

Witte langgraanrijst

2 tl

Gemalen koriander

2 tl

Paprikapoeder

1 blik

Cherrytomaten in blik

200 g

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

40 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

300 ml

Visbouillon

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2243 kJ
Energie (kcal)536 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd1.8 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels4 g
Eiwitten27 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de visbouillon. Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de courgette in halve maantjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd de steeltjes heel fijn. Bewaar de blaadjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het groene en het witte gedeelte apart van elkaar.

2

Kook de witte langraanrijst in 13 - 15 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot, knoflook, basilicumsteeltjes, gemalen koriander, paprikapoeder 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. (zie TIP)

3

Voeg de cherrytomaten in blik, de bruine suiker en de visbouillon toe aan de hapjespan en roer goed door. Draai het vuur laag. Leg de kabeljauw in de bouillon en laat 6 minuten met de deksel op de pan pocheren. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 6 - 10 minuten.

4

Roer het witte gedeelte van de bosui door de rijst en breng de rijst op smaak met peper en zout.

5

Meng de zwarte balsamicoazijn, de extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak in een saladekom. Meng de gebakken courgette en de rucola door de dressing.

6

Verdeel de rijst over diepe borden en leg de kabeljauw daarnaast. Schep de cherrytomatenbouillon over de vis, en garneer met de basilicumblaadjes en de overige bosui. Serveer met de salade.