Skip to main content
Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

Kaasfondue met hertengehaktballetjes en crudités

met broccolini in ontbijtspek en geroosterde bloemkool

4.6
(106)

"Crudités" is een Franse term die verwijst naar een combinatie van verse, rauwe, gesneden groenten die vaak wordt geserveerd met een dipsaus.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

100 gram

Bloemkoolroosjes

100 gram

Bimi broccoli

2 plak(ken)

Ontbijtspek

½ stuk(s)

Witlof

⅓ stuk(s)

Paarse wortel

120 gram

Hertengehaktballetjes Provençaals

(Bevat: Gluten, Tarwe)

1 snufje

Nootmuskaat

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4231 kJ
Energie (kcal)1011 kcal
Vetten61 g
waarvan verzadigd31.3 g
Koolhydraten19.9 g
waarvan suikers10 g
Vezels4.4 g
Eiwitten46.5 g
Zout2.9 g
Potassium258.2 mg
Calcium29 mg
Iron0.2 mg
Pan
Bakplaat met bakpapier
Zeef
Steelpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de groenten. 
  • Halveer eventuele dikkere broccolinistronken in de lengte. Kook 30 seconden.
  • Haal de broccolini uit de pan met een schuimspaan en spoel af onder koud water.
Broccolini roosteren
2
  • Wikkel het ontbijtspek om de stelen van de broccolini en verdeel de broccolini met spek aan één kant over een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster 4 minuten in de oven.
Bloemkool roosteren
3
  • Halveer ondertussen eventuele grotere bloemkoolroosjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes 30 seconden in dezelfde pan. Giet daarna af.
  • Verdeel de bloemkool naast de broccolini over de bakplaat met bakpapier en rooster nog 9 - 11 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Gebruik een tweede bakplaat indien nodig.

Kaasfondue maken
4
  • Verhit een klein klontje roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de room toe en breng aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje boven de steelpan.
  • Laat 2 - 4 minuten inkoken op laag vuur.
  • Voeg de mosterd en beide kazen toe. Rasp een mespuntje nootmuskaat naar smaak boven de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Gehaktballetjes bakken
5
  • Snijd de onderkant van de witlofstronken en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de blaadjes los van elkaar.
  • Snijd de wortel in staafjes van 5 cm.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes 8 - 9 minuten.
Serveren
6
  • Schenk de kaasfondue in een serveerschaal. 
  • Serveer de fondue met de groenten en de gehaktballetjes eromheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders