Jalfrezi-stijl kipcurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jalfrezi-stijl kipcurry

Jalfrezi-stijl kipcurry

met gele rijst en komkommer-tomaatsalsa

Jalfrezi is een droge curry. Dat betekent dat hij in minder vloeistof wordt gekookt dan andere curry's. Het resultaat is een dikke, smakelijke saus die de groenten en proteïne omhult. Vandaag maak je een curry in Jalfrezi-stijl met gouden rijst.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletblokjes

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½

Tomatenpuree

75 gram

Basmatirijst

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

30 ml

Water voor saus

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2794 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten22.7 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten78.8 g
waarvan suikers16 g
Vezels5.6 g
Eiwitten35.1 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Voeg de rijst en 1 tl kerriepoeder per persoon toe en kook 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui. Rasp de helft van de tomaat en bewaar apart.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur.
  • Bak de ui, de gele currykruiden, de mix van gember, knoflook en rode peper en het overige kerriepoeder 1 - 2 minuten.
Curry maken
2
  • Voeg de kip en de tomatenpuree toe aan de koekenpan en meng goed. Bak 2 minuten.
  • Voeg de geraspte tomaat, suiker en de aangegeven hoeveelheid water voor saus toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verlaag het vuur en laat de curry, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.
Salsa maken
3
  • Snijd de komkommer en de overige tomaat in blokjes. 
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Meng in een kom de komkommer en tomaat met de helft van de verse kruiden, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de gele rijst over diepe borden en schep de kipcurry erbovenop.
  • Besprenkel met de yoghurt en garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer de tomaat-komkommersalsa ernaast.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!