Skip to main content
Italiaanse panzanellasalade met varkensworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse panzanellasalade met varkensworst

Italiaanse panzanellasalade met varkensworst

met pesto-krieltjes en croutons

Panzanella is een Toscaanse salade die oorspronkelijk werd gemaakt met alles wat nog voorradig was – oud brood, tomaat, basilicum en extra vierge olijfolie.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Wit tarwebroodje

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

1.5 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Mini-romatomaten

10 gram

Verse krulpeterselie & basilicum

30 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

15 gram

Rode pesto

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)848 kcal
Energie (kJ)3550 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.2 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12– 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Scheur het brood in kleine stukken en meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Bakken
2

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukjes brood 6 – 8 minuten, of tot ze bruin en knapperig zijn. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Tip: 1. De croutons kunnen snel aanbranden. Let daarom goed op en schep regelmatig om. 2. Wist je dat er aan deze variant van de varkensworstjes speciaal voor ons minder zout is toegevoegd? Het resultaat is even lekker maar beter voor jou.

Panzanella maken
3

Snijd de tomaat en pruimtomaat in grove stukken. Halveer de mini-romatomaten. Snijd de verse kruiden fijn. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Meng de slamix, alle tomaten, de verse kruiden en de croutons met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Het beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4

Verhit de koekenpan van de croutons opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de krieltjes en rode pesto toe en bak nog 1 minuut. Verdeel de pesto-krieltjes en varkensworstjes over de borden. Serveer de panzanellasalade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
 Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

Orecchiette met köfte-gehaktballetjes

kies en mix toppings: mozzarella, basilicumcrème en meer!
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

met ciabatta, knapperige koolsla en aardappelen met peterselie
Couscousbowl met vegetarische döner

Couscousbowl met vegetarische döner

met honing-gemberdressing, amandelen en verse kruiden
Tonnato-stijl tonijnsalade

Tonnato-stijl tonijnsalade

met knoflookpanko, kappertjes, citroen en verse kruiden
Loaded nacho's met Italiaans geïnspireerde twist

Loaded nacho's met Italiaans geïnspireerde twist

met rode pesto, mozzarella en tomaat-basilicumsalsa
Platbroodpizza's met garnalen en chorizo

Platbroodpizza's met garnalen en chorizo

met witte kaas, tomatensalsa en groene puntpaprika
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met avocado, pittige mayo, mais en tomaat
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

met regenboogkrieltjessalade in honing-mosterddressing
Kruidige couscous met varkensworst

Kruidige couscous met varkensworst

met witte kaas, amandelen en rozijnen
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogsla, sesamzaadjes en pittige krieltjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

in romige saus met kappertjes en cherrytomaten
Italiaanse stijl cottage pie

Italiaanse stijl cottage pie

met varkensboerengehakt en spinazie-kaastopping
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pittige chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig platbrood, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uienjus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

met varkensgehakt, kaas en zure room
Tandoori-stijl kalkoensalade

Tandoori-stijl kalkoensalade

met mangochutneydressing, aardappelen en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken aardappeltjes en komkommersalade