HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliaanse Bonenschotel Met Spinazie En Champignons
topBanner
Italiaanse bonenschotel met spinazie en champignons

Italiaanse bonenschotel met spinazie en champignons

met mascarpone en een zelfgemaakt kaaskoekje

QUICK & EASY
Lees meer

De 5 smaken zijn zoet, bitter, zuur, zout en umami. Vandaag maak je een gerecht dat aan zeker 2 van deze smaken voldoet; umami en zout. Het knapperige koekje dat je maakt van Italiaanse kaas is zout én umami, en geeft het gerecht een heerlijke bite. De risotto van cannellini bonen zorgt ervoor dat het gerecht boordevol vezels zit en de mascarpone en champignons maken het lekker smeuïg. Voedzaam comfort food!

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse citroentijm

(Kan bevattenSelderij)

1 blik(ken)

Cannellinibonen

2 stuk(s)

Ciabatta met zonnebloempitten

(BevatGlutenbevattende granen)

150 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

80 ml

Groentebouillon

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2707 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels14 g
Eiwitten28 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Zeef
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Ris de blaadjes citroentijm van de takjes. Laat de cannellinibonen uitlekken.

2

Maak van de helft van de Italiaanse kaas 1 cirkel per persoon op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en bak samen met de ciabatta 6 – 10 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal de kaaskoekjes voorzichtig van het bakpapier – gebruik eventueel een spatel, zodat ze niet breken.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de knoflook toe en fruit 2 – 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 2 – 3 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en voeg de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is.

4

Voeg de bouillon, de citroentijm en de cannellinibonen toe. Roer goed en kook al roerend 4 – 5 minuten.

5

Verlaag het vuur en voeg de mascarpone toe. Roer goed en breng op smaak met peper en zout.

6

Schep de bonenschotel in diepe borden en garneer met de overige Italiaanse kaas. Leg het kaaskoekje erbij en serveer met de ciabatta.