
Italiaanse bonenschotel met spinazie en champignons
met mascarpone en een zelfgemaakt kaaskoekje
De 5 smaken zijn zoet, bitter, zuur, zout en umami. Vandaag maak je een gerecht dat aan zeker 2 van deze smaken voldoet; umami en zout. Het knapperige koekje dat je maakt van Italiaanse kaas is zout én umami, en geeft het gerecht een heerlijke bite. De risotto van cannellini bonen zorgt ervoor dat het gerecht boordevol vezels zit en de mascarpone en champignons maken het lekker smeuïg. Voedzaam comfort food!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Verse citroentijm
(Kan bevatten Selderij)
½ blik(ken)
Cannellinibonen
1 stuk(s)
Ciabatta met zonnebloempitten
(Bevat Gluten)
75 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
40 ml
Groentebouillon
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Ris de blaadjes citroentijm van de takjes. Laat de cannellinibonen uitlekken.

Maak van de helft van de Italiaanse kaas 1 cirkel per persoon op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en bak samen met de ciabatta 6 – 10 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal de kaaskoekjes voorzichtig van het bakpapier – gebruik eventueel een spatel, zodat ze niet breken.

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de knoflook toe en fruit 2 – 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 2 – 3 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en voeg de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is.

Voeg de bouillon, de citroentijm en de cannellinibonen toe. Roer goed en kook al roerend 4 – 5 minuten.

Verlaag het vuur en voeg de mascarpone toe. Roer goed en breng op smaak met peper en zout.

Schep de bonenschotel in diepe borden en garneer met de overige Italiaanse kaas. Leg het kaaskoekje erbij en serveer met de ciabatta.