HelloFresh
Italiaanse bonenschotel met spinazie en champignons

Italiaanse bonenschotel met spinazie en champignons

met mascarpone en een zelfgemaakt kaaskoekje

25 minuten
Lees meer

De 5 smaken zijn zoet, bitter, zuur, zout en umami. Vandaag maak je een gerecht dat aan zeker 2 van deze smaken voldoet; umami en zout. Het knapperige koekje dat je maakt van Italiaanse kaas is zout én umami, en geeft het gerecht een heerlijke bite. De risotto van cannellini bonen zorgt ervoor dat het gerecht boordevol vezels zit en de mascarpone en champignons maken het lekker smeuïg. Voedzaam comfort food!

Labels:Calorie-focusVeggie
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

250 g

Champignons

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

5 g

Verse citroentijm

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 blik

Cannellinibonen

2 stuks

Ciabatta met zonnebloempitten

(BevatGlutenbevattende granen)

150 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

80 ml

Groentebouillon

2 el

Witte wijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2707 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels14 g
Eiwitten28 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Zeef
Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Ris de blaadjes citroentijm van de takjes. Laat de cannellinibonen uitlekken.

Koekjes maken
Koekjes maken
2

Maak van de helft van de Italiaanse kaas 1 cirkel per persoon op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en bak samen met de ciabatta 6 – 10 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal de kaaskoekjes voorzichtig van het bakpapier – gebruik eventueel een spatel, zodat ze niet breken.

Bakken
Bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de knoflook toe en fruit 2 – 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 2 – 3 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en voeg de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is.

Bonen toevoegen
Bonen toevoegen
4

Voeg de bouillon, de citroentijm en de cannellinibonen toe. Roer goed en kook al roerend 4 – 5 minuten.

Mascarpone toevoegen
Mascarpone toevoegen
5

Verlaag het vuur en voeg de mascarpone toe. Roer goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Schep de bonenschotel in diepe borden en garneer met de overige Italiaanse kaas. Leg het kaaskoekje erbij en serveer met de ciabatta.