topBanner
Italiaans broodje hamburger

Italiaans broodje hamburger

met tomatensalsa, basilicummayonaise en pijnboompitten

QUICK & EASY
Lees meer

Met ingrediënten als basilicumcrème, grana padano en pijnboompitten geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in de knapperige ciabatta en waan je voor even in Italië... Buon appetito!

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

15 ml

Basilicumcrème

40 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuk(s)

Half-om-half hamburger

10 gram

Pijnboompitten

60 gram

Gemengde sla

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4050 kJ
Energie (kcal)968 kcal
Vetten69.0 g
waarvan verzadigd20.8 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels0 g
Eiwitten40 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta 6 - 8 minuten. • Snijd de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes.  • Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen.  • Pers de knoflook of snijd fijn.

2

• Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

3

• Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. • Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano over de burgers. • Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

• Snijd de ciabatta's in tweeën en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de radicchio, rucola en bladsla naar wens. • Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. • Garneer de salade met de pijnboompitten en de overige grana padano.