topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiase linzenstoof

Indiase linzenstoof

met spinaziesalade en een frisse saus van buffelyoghurt

.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 cm

Verse gember

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.17 zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

0.51 tl

Gemalen kurkuma

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Tomaat

4.95 gram

Verse bladpeterselie en koriander

½ blik(ken)

Linzen

½ stuk(s)

Naanbrood

50 gram

Buffelyoghurt

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2567 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers16 g
Vezels11.7 g
Eiwitten19 g
Zout4 g

Benodigdheden

Dunschiller
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Sieve
Saladekom
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Schil dezoete aardappelen snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Pers de knoflookof snijd fijn. Snipper derode ui en rasp degemberof snijd fijn. Meng in een kleine kom het gemalenkomijnzaad, het mosterdzaaden dekurkuma.

Specerijen bakken
2

Voeg de gedroogde specerijen toe aan een hapjespan met deksel en bak, zonder olie, 1 – 2 minuten of tot ze beginnen te geuren. Voeg vervolgens de roomboter toe, laat smelten en voeg derode ui,gemberen 3/4 van deknoflooktoe. Bak nog 2 – 3 minuten.

Bakken
3

Voeg de blokjeszoete aardappeltoe aan de hapjespan en bak, afgedekt, nog 1 – 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het geheel op laag vuur 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan, zodat de bouillon iets kan inkoken.

Tip: Is het nog te waterig? Kook de stoof dan wat langer in, zodat het vocht verdampt.

Salade maken
4

Scheur of snijd ondertussen despinazie klein. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd depruimtomaatin kwarten. Meng de pruimtomaaten de helft van despinazie met de dressing. Snijd debladpeterselieen koriandergrof. Laat delinzenuitlekken in een zeef.

Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze rijk aan kalium, wat helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk. Naast de linzen, is ook de spinazie rijk aan deze twee mineralen.

Linzenstoof afmaken
5

Voeg de rest van de spinazie en de linzen toe aan de hapjespan. Roer goed door, tot de spinazie is geslonken. Laat de stoof nog 3 – 5 minuten op laag vuur pruttelen. Bak ondertussen het naanbrood 2 – 3 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige knoflook en de helft van de verse kruiden met de buffelyoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de citroen in parten.

Tip: Meng om te variëren 1 tl citroensap of -rasp per persoon door de buffelyoghurtsaus, voor een friszure twist.

Serveren
6

Verdeel de linzenstoof over de borden. Serveer de salade ernaast en het naanbrood erbij. Garneer met de citroenpartjes en de overigeverse kruiden. Zet de yoghurtsaus op tafel, zodat iedereen deze zelf naar wens kan toevoegen.

Tip: Wist je dat een vegetarisch voedingspatroon meestal ook een hoger vezelgehalte heeft? Een gezonde vezelinname helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Dit gerecht is vegetarisch én vezelrijk met bijna 50% van de ADH aan vezels.