Skip to main content
Indiase linzenstoof

Indiase linzenstoof

met spinaziesalade en een frisse saus van buffelyoghurt

.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

1 cm

Verse gember

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.17 zakje(s)

Geel mosterdzaad

0.51 tl

Gemalen kurkuma

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Tomaat

4.95 gram

Verse bladpeterselie en koriander

½ blik(ken)

Linzen

½ stuk(s)

Naanbrood

50 gram

Buffelyoghurt

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)614 kcal
Energie (kJ)2567 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers16 g
Vezels11.7 g
Eiwitten19 g
Zout4 g

Benodigdheden

Dunschiller
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Sieve
Saladekom
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Schil dezoete aardappelen snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Pers de knoflookof snijd fijn. Snipper derode ui en rasp degemberof snijd fijn. Meng in een kleine kom het gemalenkomijnzaad, het mosterdzaaden dekurkuma.

Specerijen bakken
2

Voeg de gedroogde specerijen toe aan een hapjespan met deksel en bak, zonder olie, 1 – 2 minuten of tot ze beginnen te geuren. Voeg vervolgens de roomboter toe, laat smelten en voeg derode ui,gemberen 3/4 van deknoflooktoe. Bak nog 2 – 3 minuten.

Bakken
3

Voeg de blokjeszoete aardappeltoe aan de hapjespan en bak, afgedekt, nog 1 – 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het geheel op laag vuur 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan, zodat de bouillon iets kan inkoken.

Tip: Is het nog te waterig? Kook de stoof dan wat langer in, zodat het vocht verdampt.

Salade maken
4

Scheur of snijd ondertussen despinazie klein. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Snijd depruimtomaatin kwarten. Meng de pruimtomaaten de helft van despinazie met de dressing. Snijd debladpeterselieen koriandergrof. Laat delinzenuitlekken in een zeef.

Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze rijk aan kalium, wat helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk. Naast de linzen, is ook de spinazie rijk aan deze twee mineralen.

Linzenstoof afmaken
5

Voeg de rest van de spinazie en de linzen toe aan de hapjespan. Roer goed door, tot de spinazie is geslonken. Laat de stoof nog 3 – 5 minuten op laag vuur pruttelen. Bak ondertussen het naanbrood 2 – 3 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige knoflook en de helft van de verse kruiden met de buffelyoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de citroen in parten.

Tip: Meng om te variëren 1 tl citroensap of -rasp per persoon door de buffelyoghurtsaus, voor een friszure twist.

Serveren
6

Verdeel de linzenstoof over de borden. Serveer de salade ernaast en het naanbrood erbij. Garneer met de citroenpartjes en de overigeverse kruiden. Zet de yoghurtsaus op tafel, zodat iedereen deze zelf naar wens kan toevoegen.

Tip: Wist je dat een vegetarisch voedingspatroon meestal ook een hoger vezelgehalte heeft? Een gezonde vezelinname helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Dit gerecht is vegetarisch én vezelrijk met bijna 50% van de ADH aan vezels.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

Shakshuka met aardappel en Siciliaanse kruiden

met geitenkaas en knoflookbrood
Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gember mayonaise
Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

met tomaten-roomsaus
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise
Vegetarische quesadilla met mozzarella

Vegetarische quesadilla met mozzarella

met witte kaas, salsa en chilimayonaise
Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt

Enchilada’s met Italiaans gekruid kipgehakt

met geraspte kaas, zure room en basilicumcrème
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Spinaziestamppot met boerenworst

Spinaziestamppot met boerenworst

met kastanjechampignons, knolselderij en pecannoten
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten
Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus

Mini-tortilla's met gyros en zelfgemaakte yoghurtsaus

met hummus en Griekse salade
Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus

Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus

met gefrituurde prei en bospaddenstoelenpesto
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

met geroosterde pompoenpitten
Kipgyros met frisse tabouleh

Kipgyros met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en limoen
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelpartjes
Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

Loaded fries met Koreaanse stijl bulgogi rundvlees

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-topping, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

Hoisin-noedels met kip en roerbakgroenten

met bosui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met crème fraîche, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met aardappelwedges, pittige mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

Varkenshaas in pittige Thaise-stijl pindasaus

met rijst, broccolini, sperziebonen en bosui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

Romige penne met pangasiusfilet en cherrytomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen