BestellenCadeaubon
Indiase curry met venkel en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiase curry met venkel en paprika

Indiase curry met venkel en paprika

met rijst, naanbrood en koriander-yoghurtsaus

In dit recept maak je zelf de currypasta van pure, verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

2.5 gram

Verse koriander

½

Tomatenpuree

75 gram

Bruine snelkookrijst

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Tarwe)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)777 kcal
Energie (kJ)3251 kJ
Vetten28.1 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten107.2 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels9.7 g
Eiwitten18.6 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes. Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de koriander grof.

Bakken en koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, de knoflook, de rode peper en 1/2 tl gemalen kurkuma per persoon toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember, paprika en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.

Rijst koken
3

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
4

Schud de kokosmelk goed en voeg toe aan de hapjespan. Laat eventuele klontjes in de kokosmelk smelten in de curry. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Yoghurt mengen
5

Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kleine kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en de koriander-yoghurtsaus. Garneer het gerecht met de overige verse koriander.