topBanner
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met ei, zure room en limoen

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelVeggieFamily
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

1 blik(ken)

Tomatenblokjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 blik(ken)

Cannellinibonen

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Avocado

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3694 kJ
Energie (kcal)883 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels16 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Vergiet
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de cannellini bonen uitlekken in een vergiet. Snijd de limoen in partjes.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene en witte gedeelte apart. Verhit de Mexicaanse kruiden 1 minuut in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan en bak het witte gedeelte van de bosui, de knoflook en de cannillinibonen 2 - 3 minuten.

2

Voeg de tomatenblokjes toe en pers 1 partje limoen per persoon erover uit.Roer goed en laat 3 - 4 minuten indikken.Breek de eieren en voeg de inhoud toe aan de tomatensaus. Dek de pan af en laat de eieren 6 - 8 minuten stollen.Verwijder het deksel na 4 minuten, breng op smaak met peper en zout en verdeel de geraspte cheddar eroverheen.

3

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

4

Zet de eieren, mini-tortilla's, avocado, zure room, het groene van de bosui en de overige limoen op tafel zodat iedereen zelf zijn eigen tortilla kan vullen.Schep eerst de eieren met saus in de mini-tortilla's, verdeel de avocado en zure room eroverheen en garneer met de bosui. Serveer met de overige limoen.