HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHuevos Rancheros Met Cannellinibonen En Avocado
topBanner
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met ei, zure room en limoen

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Lekker snelVeggieFamilieLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak(ken)

Cannellinibonen

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.32 stuk(s)

Bosui

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

4 stuk(s)

Eieren

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Witte tortilla

1 stuk(s)

Avocado

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)883 kcal
Energie (kJ)3694 kJ
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels15.96 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Hapjespan met deksel
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de cannellini bonen uitlekken in een vergiet. Snijd de limoen in partjes.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene en witte gedeelte apart. Verhit de Mexicaanse kruiden 1 minuut in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan en bak het witte gedeelte van de bosui, de knoflook en de cannillinibonen 2 - 3 minuten.

2

Voeg de tomatenblokjes toe en pers 1 partje limoen per persoon erover uit.Roer goed en laat 3 - 4 minuten indikken.Breek de eieren en voeg de inhoud toe aan de tomatensaus. Dek de pan af en laat de eieren 6 - 8 minuten stollen.Verwijder het deksel na 4 minuten, breng op smaak met peper en zout en verdeel de geraspte cheddar eroverheen.

Tip: Het ei is gaar als het eiwit wit begint te kleuren, maar de eidooier nog zacht is. Houd je meer van een harde dooier? Gaar het ei dan langer.

3

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

Tip: Halveer de avocado in de lengte. Draai de helften van elkaar en haal de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en haal de blokjes er met een lepel uit.

4

Zet de eieren, mini-tortilla's, avocado, zure room, het groene van de bosui en de overige limoen op tafel zodat iedereen zelf zijn eigen tortilla kan vullen.Schep eerst de eieren met saus in de mini-tortilla's, verdeel de avocado en zure room eroverheen en garneer met de bosui. Serveer met de overige limoen.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron zijn de bonen, aangevuld door de 200 g groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.