Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Aubergine
½ takje(s)
Verse rozemarijn
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Basilicumcrème
½ el
Mosterd
1.5 el
Olijfolie
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd de aardappelen in partjes. Snijd de wortel in staafjes van 3 - 4 cm lang. Verdeel de aardappelen en wortel op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om en bak 35 - 45 minuten in de oven.
Voeg de honing en mosterd toe aan een kom en meng met een garde. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de paprika en de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in partjes. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd grof.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de paprika, aubergine, ui, knoflook en rozemarijn toe en bak 12 - 15 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur naar middelmatig, dek de pan af en bak nog 4 - 5 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg de honing-mosterdsaus toe en laat nog 1 - 2 minuten verder bakken.
Meng de basilicumcrème door de groenten. Snijd de varkenshaas in plakken en serveer de groenten en aardappelen ernaast. Besprenkel met de honing-mosterdsaus uit de pan.
Weetje: Wist je dat de basilicumcrème niet alleen een lekkere smaakmaker is, maar ook weinig zout bevat? Lekker én gezond dus.