Skip to main content
HF Desk Only - Veggie - Potato - try to use EID: Pecan Pieces

HF Desk Only - Veggie - Potato - try to use EID: Pecan Pieces

with classic salad and fried potatoes

Labels:
Veggie
Allergenen :
Milk
Senf
Tree nuts
Noix de pécan

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

100 gram

Verse geitenkaas

1 stuk(s)

Rode ui

30 gram

Veldsla

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Wortel

20 gram

Honing-mosterddressing

5 gram

Gezouten gebrande pecannoten

Zelf toevoegen

75 ml

Water voor de aardappelen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

Water voor saus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3479 kJ
Energie (kcal)831 kcal
Vetten49.2 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten71.8 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels14.4 g
Eiwitten26.2 g
Zout1.9 g
Potassium514.5 mg
Calcium63.5 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine steelpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

1
  • Preheat the oven to 220°C.
  • Wash the potatoes and cut them into wedges. Transfer to a lidded deep frying pan and add the water for potatoes (see pantry for amount). Steam for 12 – 15 minutes, covered, then drain if necessary and return to the pan.
  • Drizzle with olive oil, add the dried thyme and fry the potato wedges for 3 - 5 minutes over medium-high heat until crispy. Season to taste with salt and pepper.
2
  • Meanwhile, slice the onion into thin half rings and then melt a generous knob of butter in a small saucepan over medium-high heat.
  • Fry the onion for 5 - 6 minutes, stirring occasionally.
  • Stir the sugar into the onion and fry for 1 minute, then deglaze with the balsamic vinegar.
  • Continue frying for 1 more minute, then add the water for the sauce and allow to reduce for 5 minutes (see Tip). Taste and season as necessary with salt and pepper.
3
  • Meanwhile, transfer the goat's cheese to a parchment-lined baking sheet.
  • Top with the honey and pecans, then bake on the top shelf of the oven for 6 - 7 minutes.
  • Cut the tomato into wedges. Grate the carrot.
  • In a salad bowl, combine the honey-mustard dressing with the lettuce, tomato and carrot.
4
  • Serve the potatoes, goat’s cheese and salad on a plate.
  • Top the goat’s cheese with the onion sauce and serve the potatoes with mayo to taste.

Did you know... Carrots are rich in vitamin A, which not only supports growth but is also good for your skin, hair, nails, eyes and immune system. You can also find vitamin A in kale, spinach, broccoli and eggs.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes