Skip to main content
Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

Hartige heksenstoof met cheddar-varkensworst

met freaky frietjes en witlofsalade

4.2
(75)

Kaneel komt uit de schors van de kaneelboom en wordt al duizenden jaren geoogst. Het was ooit zo waardevol dat het voor oude beschavingen zelfs kostbaarder was dan goud!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Prei

¼ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Witlof

1 stuk(s)

Laurierblad

⅓ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

150 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Mosterd

1 tl

Bloem

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3657 kJ
Energie (kcal)874 kcal
Vetten53.8 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten72.6 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels12.5 g
Eiwitten25.5 g
Zout2.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1654.5 mg
Calcium100.5 mg
Iron1.6 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd frietjes van maximaal 1 cm dik.
  • Meng in een kom de frietjes met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Groenten snijden
2
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Snijd de wortel in hele kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het worstvlees eruit.
Groenten bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de ui en de knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de bloem, een snufje kaneel, de prei en de wortel toe. Bak 2 - 3 minuten. 
  • Voeg het worstvlees toe en bak in 2 - 3 minuten los.
  • Blus af met de bouillon en voeg het laurierblad en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stoof maken
4
  • Breng afgedekt aan de kook en verlaag het vuur. Laat, afgedekt, 10 minuten stoven.
  • Haal het deksel van de pan en laat 5 minuten inkoken, of tot de gewenste dikte.
Witlof snijden
5
  • Halveer het witlof in de lengte en verwijder de harde kern.
  • Snijd het witlof zeer fijn en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de mayonaise en de wittewijnazijn toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Haal het laurierblad uit de stoof.
  • Serveer de stoof met de frietjes en witlofsalade.
  • Serveer met mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders