Skip to main content
Hartige pie van gemengd gehakt
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met wortel, bleekselderij en tomaat

4.3
(346)

Verbeterd ingrediënt in je box! Het recept van ons bladerdeeg is verlaagd in zowel zout als verzadigd vet, zonder in te leveren op smaak en knapperigheid. Genieten maar!

Labels:
Extra groente
Verbeterd ingrediënt
Allergenen:
Mosterd
Soja
Gerst
Tarwe
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

1 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat: Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3220 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten48.7 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels11 g
Eiwitten26.5 g
Zout2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium417.6 mg
Calcium58.1 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de bleekselderij in de lengte door en snijd dan in fijne stukjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes. 
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, wortel en bleekselderij 4 - 5 minuten. 
Vulling maken
2
  • Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
  • Voeg de tomaat, worcestershiresaus, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe.
  • Breng de vulling aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de bouillon is ingedikt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Ovenschotel maken
3
  • Voeg de vulling toe aan een ovenschaal.
  • Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. 
  • Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Serveren
4
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders