Skip to main content
Hamburger met Aziatische twist en een spinaziebroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburger met Aziatische twist en een spinaziebroodje

Hamburger met Aziatische twist en een spinaziebroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise

Het spinaziebroodje is nieuw in je box! Wist je dat hij voor bijna de helft uit groente bestaat?

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Gele wortel

2 cm

Verse gember

100 gram

Rundergehakt

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

15 gram

Panko paneermeel

1 stuk(s)

Spinaziebroodje

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

50 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

¼ head

Botersla

10 gram

Gezouten pinda's

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 el

Rodewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)998 kcal
Energie (kJ)4177 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers26 g
Vezels8.5 g
Eiwitten44 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Rasp
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Ui pekelen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rode ui hieraan toe. Zet opzij tot gebruik en schep af en toe om. Was de wortels en snijd de wortels in de lengte in kwarten. Snijd eventuele dikkere wortels in zessen of achten.

Wortels stoven
2

Verwarm de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Leg de wortelstengels naast elkaar in de pan en bak ze 2 minuten. Voeg 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Dek de pan af en stoof 12 - 15 minuten op laag vuur.

Hamburgers maken
3

Rasp ondertussen de gember met een fijne rasp. Kneed in een kom het rundergehakt, de zoete Aziatische saus, de panko, 1/3 van de geraspte gember, peper en zout. Vorm met je handen één burger per persoon. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met 1/4 el zonnebloemolie per persoon. Bak de hamburgers 3 - 4 minuten per kant, of tot ze gaar zijn.

Wortels glaceren
4

Bak ondertussen de spinaziebroodjes 4 - 5 minuten in de oven. Haal het deksel van de hapjespan met de wortelstengels en giet het eventuele overige vocht af. Voeg de honing en gomasio toe aan de wortels en laat de wortels 1 - 2 minuten glaceren. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Het spinaziebroodje in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant minder zout en geen palmolie. Het resultaat is lekker én voedzaam!

Salade maken
5

Meng de mayonaise in een kleine kom met de overige geraspte gember. Pluk twee bladeren van de botersla per persoon, om op de hamburger te leggen. Snijd de rest van de botersla grof en meng in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk. Houd je van pittig? Voeg dan ook een beetje sambal toe aan de mayonaise.

Serveren
6

Snijd het spinaziebroodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise. Beleg met de apart gehouden botersla, vervolgens de hamburger en tot slot een schep gepekelde rode ui. Bestrooi met een deel van de pinda's. Meng de overige ui en pinda's door de salade en serveer samen met de wortels naast de hamburger.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Falafelbowl met mangohummus

Falafelbowl met mangohummus

met sumaksalade en gebakken aardappelen
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide krieltjes
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselderij

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en bosui
Pittige gebakken rijst met kimchi

Pittige gebakken rijst met kimchi

met vissaus, gebakken ei, furikake en sesamzaad
Steak met zhough en aubergine

Steak met zhough en aubergine

met aardappelen en cherrytomaten
Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en roerbakgroenten

met koriander, tahin en gomasio
Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met cherrytomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

Italiaans geïnspireerde bowl met plantaardige visburger

met basilicummayo, ciabattacroutons, cherrytomatensalade en rucola

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Half-om-half burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

Parelcouscous met Midden-Oosterse stijl kip en aubergine

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

Mafaldine met burrata en pittige panko-topping

in romige saus met kappertjes en cherrytomaten
Italiaanse stijl cottage pie

Italiaanse stijl cottage pie

met varkensboerengehakt en spinazie-kaastopping
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

Udonnoedels roerbak met omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pittige chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig platbrood, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

Mee Goreng stijl noedels met kip-kalkoengehakt

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

Pittige honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

Rode biet platbrood met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uienjus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

Snelle pasta met Mexicaans geïnspireerde twist

met varkensgehakt, kaas en zure room
Tandoori-stijl kalkoensalade

Tandoori-stijl kalkoensalade

met mangochutneydressing, aardappelen en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken aardappeltjes en komkommersalade